Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El PSC “no tolerarà” que el castellà es tracti com una llengua estrangera

|

- Publicitat -

El PSC ha anunciat recentment la seva voluntat de participar en el Pacte Nacional per la Llengua catalana, fet que ha comportat una allau de crítiques per part de l’espanyolisme més reaccionari. A les darreres declaracions, el líder de la formació, Salvador Illa, s’ha afanyat per matisar la seva adhesió i ha reivindicat que “el castellà no és una llengua estrangera” i que “no tolerarà” que se la tracti com a tal.

Així doncs, Illa ha insistit que el PSC donarà suport al nou pacte per al català, però ha advertit que ha de ser “un pacte per a la convivència lingüística”. També ha aprofitat per emplaçar Pere Aragonès a fer realitat el diàleg entre les formacions catalanes que està pendent de concretar-se. “Jo porto sis mesos pendent de la taula entre partits catalans”, ha dit, i “si demanes això a Espanya, perquè tens por de fer-ho a Catalunya?”.

Publicitat

Pel que fa al referèndum, Illa ha contradit Aragonès i ha assegurat que “no hi haurà referèndum d’autodeterminació”, després que el president demanés valentia al Gobierno. El socialista ha apuntat la necessitat d’establir un nou marc estatutari, perquè al seu entendre “en algun moment caldrà corregir l’anomalia del fet que l’Estatut d’autonomia vigent en aquest moment no és el que es va votar”.

Et pot interessar  Ultimàtum d'Aragonès a Sánchez: no hi haurà acords aquesta legislatura si no negocia el finançament singular
Publicitat

Opinió

Minut a Minut