Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

El PSC “no tolerarà” que el castellà es tracti com una llengua estrangera

Salvador Illa s’ha afanyat a matisar la seva adhesió al Pacte Nacional per la Llengua catalana i ha sortit en defensa del castellà

Agències 13/01/2022

El PSC ha anunciat recentment la seva voluntat de participar en el Pacte Nacional per la Llengua catalana, fet que ha comportat una allau de crítiques per part de l’espanyolisme més reaccionari. A les darreres declaracions, el líder de la formació, Salvador Illa, s’ha afanyat per matisar la seva adhesió i ha reivindicat que “el castellà no és una llengua estrangera” i que “no tolerarà” que se la tracti com a tal.

Així doncs, Illa ha insistit que el PSC donarà suport al nou pacte per al català, però ha advertit que ha de ser “un pacte per a la convivència lingüística”. També ha aprofitat per emplaçar Pere Aragonès a fer realitat el diàleg entre les formacions catalanes que està pendent de concretar-se. “Jo porto sis mesos pendent de la taula entre partits catalans”, ha dit, i “si demanes això a Espanya, perquè tens por de fer-ho a Catalunya?”.

Pel que fa al referèndum, Illa ha contradit Aragonès i ha assegurat que “no hi haurà referèndum d’autodeterminació”, després que el president demanés valentia al Gobierno. El socialista ha apuntat la necessitat d’establir un nou marc estatutari, perquè al seu entendre “en algun moment caldrà corregir l’anomalia del fet que l’Estatut d’autonomia vigent en aquest moment no és el que es va votar”.