Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La dreta i extrema dreta al Parlament carreguen contra el PSC per sumar-se al Pacte Nacional per la Llengua catalana

|

- Publicitat -

Cs, PPC, i Vox han demostrat que són una sola veu unànime quan es tracta d’atacar la llengua catalana. De fet, Ciudadanos i PPC no ha tingut cap mena de pudor en compartir espai polític amb els ultradretans. Els tres partits han rebutjat la predisposició dels socialistes a negociar un acord pel pacte nacional per la llengua. És a dir, al fet que s’hagin destinat 345.000 euros per promoure el català. Així doncs, sembla que no tenen una voluntat bilingüista, com van defensar al Parlament, sinó d’atac a la llengua catalana, precisament pel valor identitari que té.

El president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, via Twitter, ha ironitzat amb el PSC retraient-los que “mai decep” a l’independentisme. “No tenen remei”, afegeix en un to burleta. Carrizosa ha fet un joc de paraules, poc original, amb el nom del líder del PSC amb el hashtag “#SalvadorDelSeparatisme”. Així doncs, ha entomat amb humor aquesta política de protecció de la llengua catalana, que sembla que no és del seu grat.

Publicitat

El president de Vox, Ignacio Garriga, titlla els de Salvador Illa de “corresponsables” d’una presumpta “falta de llibertat” a Catalunya, afirma. Garriga diu que “reconstruiran” tot el que s’ha “enderrocat”. El que no queda clar és com una política de protecció d’una llengua minoritzada pot atacar-ne una que té totes les estructures d’Estat per defensar-la.

La diputada del PPC Lorena Roldán, també s’ha apuntat a aquesta croada contra el català, i ha ironitzat en el mateix sentit que Carrizosa i Garriga i titlla “d’obsessió lingüística” el Pacte Nacional per la Llengua.

Així doncs, la dreta i l’extrema dreta per fi són sincers i es mostren com autèntics enemics de la llengua catalana. Fent evident que no volen el bilingüisme a l’escola. Volen eliminar el català.

Et pot interessar  Carrizosa té la barra de dir que "la llengua majoritària dels catalans és el castellà"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut