Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Parlament celebra el 77è aniversari de la fi de la Segona Guerra Mundial alertant de l’auge de l’extrema dreta

|

- Publicitat -

El Parlament ha commemorat el 77è aniversari de la fi de la Segona Guerra Mundial. L’acte ha tingut lloc davant del monument als voluntaris catalans morts en defensa de la llibertat, al Parc de la Ciutadella, coincidint també amb el dia d’Europa.

El president de l’Associació catalana d’expressos polítics del franquisme, Carles Vallejo, ha titllat de “preocupant” el creixement de l’extrema dreta a Europa que, diu, “s’ha desacomplexat”. El president de l’Amical d’antics guerrillers de Catalunya, Raül Valls, també ha insistit que les forces d’ultradreta estan “normalitzant els vells discursos dels enfrontaments i agitant de nou odis irracionals”. Valls també ha fet referència a la guerra d’Ucraïna, que ha qualificat de “guerra expansionista”. En aquest sentit, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha assenyalat que celebrar aquest acte amb la guerra a Ucraïna oberta “és especialment colpidor”.

Publicitat

Borràs, juntament amb els presidents de les dues associacions, ha presidit l’acte i ha defensat el “deure de denunciar les guerres i les seves conseqüències en totes les formes que tenen, les visibles de manera immediata i les més invisibles i de manera soterrada i costant”. “També la repressió que acompanya els vençuts com nosaltres sabem massa bé”, ha conclòs.

Vallejo ha reivindicat la importància de l’acte commemoratiu i la defensa dels valors de la victòria que va finalitzar la Segona Guerra Mundial. “Avui, 77 anys després d’aquell triomf de la raó sobre la barbàrie, es fa més necessari que mai aixecar els valors de la victòria que avui commemorem: un món en pau, sense desigualtats, on es respectin els drets humans, on els conflictes es resolguin amb el diàleg i les condicions de vida i treball siguin dignes”, ha dit.

Et pot interessar  Borràs defensa "l'actitud ferma" de Junts en la llei d'amnistia i acusa ERC de "no voler molestar els socialistes"

Per la seva banda, Valls també ha defensat la lluita pels valors “avançats”. “Davant de tot plegat, commemorem i recordem, però cada cop tenim menys a celebrar i més a treballar. No deixem que tornin a guanyar els enemics de la pau i de la humanitat”, ha afegit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut