Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Parlament aprova una moció perquè el Govern estudiï alternatives d’oci juvenil més enllà de les botellades

|

- Publicitat -

El Parlament ha instat el Govern a estudiar alternatives d’oci juvenil per poder superar els “problemes” en l’espai públic. El ple d’aquest divendres ha aprovat el punt d’una moció dels comuns que proposa que l’executiu cooperi amb el món local i el jovent per buscar aquestes “alternatives” d’oci. Tots els grups hi han votat a favor, menys Vox que s’hi ha abstingut. La cambra també ha donat llum verda a un altre apartat del text d’En Comú Podem -transaccionat amb una esmena del PSC- que demana presentar, abans de 3 mesos, un pla de reforç a l’atenció a la salut mental infantil i juvenil per garantir l’atenció pública i gratuïta a adolescents i joves.

El ple també ha manifestat la necessitat d’abordar la situació del jovent amb un ple específic abans de Nadal, amb els vots a favor de tota la cambra excepte les 11 abstencions de Vox. El Parlament també ha constatat la necessitat d’incrementar els recursos per a polítiques públiques adreçades al jovent, amb el suport de tota la cambra.

Publicitat

Així mateix, el ple també ha instat el Govern a impulsar programes culturals i alternatives d’oci juvenil en cooperació amb el món local a través del teixit associatiu i d’altres formes d’organització i de mobilització juvenil col·lectiva. Aquest punt de la moció -transaccionat després d’una esmena d’ERC i Junts- ha rebut el ‘sí’ de tota la cambra menys els vots de Vox i Cs, que s’hi han abstingut.

El Parlament també ha instat el Govern a impulsar el Pla de Drogues i Addicions Comportamentals 2019-2023 fent especial èmfasi en les actuacions en joves i oci nocturn potenciant i reforçant la vessant preventiva i d’acció comunitària. Tots els grups hi han votat a favor menys Vox que s’hi ha tornat a abstenir.

Et pot interessar  Govern, Comuns i CUP veuen la querella de JxCat per l’informe sobre Casol com una “amenaça” a les víctimes de masclisme v

El Parlament també ha instat el Govern a incrementar el pressupost per habitatge públic de lloguer destinat a joves de menys de 35 anys, de nou amb les abstencions de Vox i Cs, i el suport de la resta de l’hemicicle. Aquest resultat s’ha repartit en l’apartat en el qual el ple ha demanat que el Govern insti l’oficina de la prova pilot de la Renda Bàsica Universal a prioritzar el jovent amb un mínim de participació del 30% de persones fins a 29 anys.

Finalment, la cambra ha instat el Govern a establir una política de preus bonificats per a la gent jove comuna per a tot el territori. Totes les formacions hi han votat a favor, menys Vox que també s’hi ha abstingut. Aquest apartat també s’ha transaccionat amb una esmena d’ERC i Junts.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut