Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

El Parlament aprova 750 noves places de Mossos i 250 de Bombers

L’oposició critica que la mesura sigui “només un pas” per pal·liar les necessitats dels cossos però només lla CUP no vota favorablement per discrepàncies amb la política de seguretat

Agències 24/10/2019
Grups de bombers intenten calmar els ànims entre manifestants i Mossos d'Esquadra el 21 de desembre del 2018 (horitzontal)

El ple del Parlament ha aprovat el decret llei que autoritza la creació de 750 places del cos de Mossos d’Esquadra i de 250 efectius per als Bombers en 2019.

La creació d’aquestes places i l’aprovació immediata de l’oferta d’ocupació “resulta inajornable”, segons s’indicava a la mateixa exposició de motius. El Govern considera que el “dèficit estructural” generat en les plantilles arran de les polítiques de contenció de la despesa en exercicis pressupostaris anteriors ha forçat que darrerament es faci “l’esforç per revertir la situació”, en paraules del conseller d’Interior, Miquel Buch.

Tots els grups han votat favorablement la validació, a excepció de la CUP, que s’ha abstingut per discrepàncies amb les polítiques de seguretat del Govern.