Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024
Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024

El Papa Francesc rep Aragonès en audiència privada al Vaticà

El president i el pontífex han abordat la guerra a Gaza i la commemoració del mil·lenari de Montserrat

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha traslladat al papa Francesc l’esforç que la Generalitat està duent a terme per combatre les desigualtats a Catalunya. El pontífex ha rebut Aragonès aquest dilluns en audiència privada al Vaticà, on han abordat altres problemàtiques internacionals com el conflicte entre Israel i Palestina.

Aragonès també li ha compartit el calendari d’actes previstos per commemorar el mil·lenari de Montserrat i s’ha posat a la seva disposició per si vol ser-hi present, fet que dependrà de l’agenda papal. Just després de la trobada, el Papa ha hagut de renunciar a la lectura d’un discurs per motius de salut, sense que això hagi afectat la reunió amb Aragonès.

Publicitat

Pel que fa a les relacions entre Catalunya i Espanya, Aragonès ha assegurat que no han entrat en detalls, tot i que ha manifestat que Francesc és “bon coneixedor de la història política”.

“Serà el Papa qui expressi qüestions del seu interès”, ha puntualitzat per no voler parlar en nom de tercers. Tanmateix, sí que ha assegurat que han parlat de “diàleg i negociació”, un camí que el president ha assegurat que el pontífex ha assenyalat com un camí per assolir acords.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut