Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Homrani diu que les administracions públiques “tirin” de l’àmbit privat per reactivar l’economia

|

- Publicitat -

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir El Homrani, ha defensat aquest dimecres que les administracions públiques “tirin” de l’àmbit privat per reactivar l’economia i superar la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus.

En la seva intervenció durant el ple monogràfic de Parlament sobre la gestió del coronavirus, ha sostingut que mai abans hi havia hagut tanta gent cobrant de l’administració pública per l’augment de persones a l’atur i afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO): “això vol dir que hem de ser molt valents per reactivar l’economia. Ens toca ser keynesians”.

Publicitat

El Homrani ha explicat que des de l’inici de la crisi sanitària la Conselleria ha gestionat 98.137 ERTO i que el Govern no ha renunciat a “exercir les seves competències”, ja que tan sols un 5% de les sol·licituds s’han aprovat per silenci administratiu i la resta els han analitzat i resolt, a diferència d’altres territoris, segons ell.

Ha repassat algunes de les mesures que s’han aplicat per pal·liar els efectes de la pandèmia en l’àmbit laboral i ha agraït a sindicats i patronals “la seva capacitat de buscar el mínim comú denominador i la seva capacitat de diàleg”.

També ha lamentat que la situació a les residències ha estat la més complexa per a les administracions en tot el món, però que la setmana que ve en el ple específic sobre aquest assumpte serà el moment de debatre en profunditat: “Vindré encantat de poder debatre, poder ser honestos i situar les debilitats del sistema”.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut