Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Govern farà esperar Barcelona perquè passi a fase 3

|

- Publicitat -

Salut proposa que només les regions sanitàries de Girona i Catalunya Central avancin a la fase 3 el proper 15 de juny. La resta de regions es mantindrien com estan ara. L’Alt Penedès i el Garraf s’integren en la regió metropolitana de Barcelona i aniran al seu ritme a partir d’ara per una qüestió de mobilitat. Tota aquesta àrea es quedarà de moment en fase 2, igual que Lleida. Girona i Catalunya Central se sumaran dilluns al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran, que ja han entrat en fase 3 aquesta setmana. La consellera de Salut va descartar que en aquesta proposta es plantegés que Barcelona passés a fase 3. Ara bé, fonts de Salut no tanquen la porta a res durant la setmana i diuen que tot pot canviar.

La proposta l’ha aprovada aquesta tarda el Procicat i els informes ja s’han enviat al govern espanyol.

Publicitat

En un comunicat, Salut constata que es manté l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic, bàsicament la incidència de nous casos i la taxa reproductiva efectiva. A més, destaca l’impuls donat a l’atenció primària per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos amb la disposició de proves PCR.

Segons els indicadors proporcionats pel departament, l’índex de rebrot és del 35,3 a Lleida; del 13,5 a Catalunya Central; de l’11,6 a Girona; del 9,3 a l’Alt Pirineu i Aran; del 8,8 a la regió metropolitana sud; del 5,9 a la ciutat de Barcelona; del 5,8 a Tarragona; del 3,1 a la regió metropolitana nord, i del 0,4 a l’Ebre. El risc és baix si està per sota de 30, i és moderat entre 30 i 70.

Et pot interessar  Salut redefineix el mapa sanitari començant per quatre noves xarxes al Pallars, Girona, la Catalunya central i la C-17

L’índex de reproducció del virus és d’1,5 a Tarragona; de l’1 a Girona i Lleida; de 0,9 a la ciutat de Barcelona, Alt Pirineu i Aran i Catalunya Central; de 0,8 a la regió metropolitana nord; de 0,7 a la sud, i de 0,6 a l’Ebre.

Pel que fa a la incidència acumulada per 100.000 habitants en els últims 7 dies, és de 36,4 casos a Lleida; de 15,8 a Catalunya Central; d’11,1 a Girona; 10,4 a Alt Pirineu i Aran; 9,3 a la regió metropolitana sud; 8,6 a la ciutat de Barcelona; 4 a la regió metropolitana nord; 3,8 a Tarragona, i 0,6 a les Terres de l’Ebre.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut