Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El govern espanyol intenta seduir ERC dient que buscarà “alguna fórmula” per garantir l’execució de les inversions

|

- Publicitat -

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero ha reiterat el “compromís” del govern espanyol i s’ha obert a introduir un mecanisme de “garantia de l’execució” de les inversions de l’Estat, com ha exigit ERC. Els republicans argumenten que s’ha d’evitar que, com aquest any, només s’inverteixi un 16% dels fons previstos. “Estem en la mateixa línia. En la mateixa direcció”, ha insistit la ministra.

Després que ERC no presentés esmenes per “responsabilitat”, el govern espanyol vol acabar de lligar el seu suport. En aquest sentit, la ministra d’Hisenda assegura que “la voluntat de tots” i d’ella en particular és “que un cop es posen recursos per desenvolupar un pressupost, s’executin”. Igualment, ha afirmat que això no implica “un xec en blanc”, però ha argumentat que els comptes públics “compleixen amb Catalunya” i “recullen qüestions que eren fonamentals” per als republicans.

Publicitat

Una nova fórmula?

“El compromís és clar. Hem de buscar alguna fórmula”, ha assegurat Montero, que ha remarcat que cal anar cap a una “figura de coparticipació, cogovernança i cogestió”, “sobretot per a alguna inversió important”. “Tenim tot aquest procés d’esmenes per poder-ho fer”, ha reblat, sense concretar quina seria aquesta nova fórmula.

D’altra banda, la titular d’Hisenda ha dit que cal cercar una altra manera de calcular la inversió territorialitzada per “superar alguns tòpics”. Segons Montero, caldria tenir en compte el capítol set dels comptes, que és el de finançament dels ens territorials, en la valoració que es fa del pes de cada autonomia en els comptes.

Et pot interessar  Aragonès presenta aquest dimarts la proposta de referèndum "a l'escocesa" amb encaix a la Constitució espanyola
Publicitat

Opinió

Minut a Minut