Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

ERC renuncia a l’esmena a la totalitat dels PGE i avança l’aprovació dels pressupostos del govern espanyol

|

- Publicitat -

ERC finalment no presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos generals de l’Estat (PGE) per a l’any 2023. L’agrupació ho ha fet públic 30 minuts abans que expirés el termini de presentació, després d’unes hores d’incertesa sobre quin seria el moviment dels republicans, sobretot després que Junts els instés a presentar-la, de la mateixa manera que havien fet ells.

La direcció d’ERC ha decidit finalment no registrar una esmena a la totalitat contra els pressupostos generals de l’Estat per al 2023 per “donar marge a les negociacions”, segons el comunicat emès. D’aquesta manera, els comptes de la ministra Montero podrien superar el primer escull al Congrés. “Amb aquesta decisió, Esquerra Republicana dona marge i contribueix a generar les condicions que permetin mantenir obertes les negociacions que estan en marxa, plenament conscients del context greu de crisi econòmica i social que cal atendre” sostenen en el text.

Publicitat

Malgrat renunciar a l’esmena a la totalitat, els republicans asseguren que encara “són molt lluny” d’aprovar els comptes: “Els pressupostos tenen un ampli marge de millora, i han d’anar acompanyats de mesures estructurals exigents, en matèria d’habitatge, canvi de model energètic, un adequat finançament autonòmic i local i reformes fiscals per pal·liar la situació d’emergència social”, mantenen.

En el mateix comunicat, ERC reclama que l’Estat compleixi les inversions en infraestructures promeses a Catalunya, així com “establir mecanismes de compliment de les inversions pressupostades a Catalunya”.

Et pot interessar  ERC reitera l'ús "partidista" del comitè de Peticions i reclama al govern espanyol l'oficialitat del català a la UE
Publicitat

Opinió

Minut a Minut