Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El director de TV3 avisa ‘Zona Franca’ que si vol continuar gags com el del PSC “no poden repetir-se”

|

- Publicitat -

La sessió de control a la CCMA d’aquest divendres, 27 de gener, ha estat marcada per diverses polèmiques, especialment pel gag humorístic de Vidal i les queixes de la FAGIC a altres continguts de TV3. El primer ha desfermat les crítiques a les xarxes socials i per part de grups com la CUP, ja que suposa una flagrant limitació a la llibertat d’expressió imposada per la cadena pública. No obstant això, el director de la televisió pública, Sigfrid Gras, s’ha mostrat contundent amb la resta de l’equip del ‘Zona Franca‘: si volen continuar amb el programa, gags com el de Vidal no poden tornar a repetir-se.

Gras, que ha admès ser l’únic responsable per l’acomiadament de Vidal, ha justificat la decisió al·legant que “s’han superat tots els límits” i que aquest tipus d’humor no té cabuda a la televisió pública. “No mirem cap a un altre costat, hi ha límits que no es poden superar; això és un missatge al programa”, s’ha refermat Gras aquest matí. La sortida de Vidal del ‘Zona Franca’ ha estat provocada arran d’un gag en el qual es compara, de forma humorística, el posicionament del PSC amb els pressupostos i qüestions com la sobirania de Catalunya amb l’extrema dreta, situant el partit al costat d’una esvàstica.

Publicitat

La CUP, sobre aquesta qüestió, ha replicat que acomiadar Vidal ha estat “un error flagrant” perquè criticar un partit de govern “no és un atac a les minories”, tal com ha exposat el diputat Xavier Pellicer. A ulls de la formació, l’acudit del programa no és reprovable perquè no ataca cap minoria o col·lectiu vulnerable, sinó que era “un gag sobre el poder, sobre els que estan governant a l’Estat”. Pellicer, en aquest sentit, ha demanat si la decisió de la cadena “té a veure amb el manteniment de les cadires per part de la Corporació o sobre l’acord de pressupostos que sembla que hauria de venir i en el qual també hi ha implicat el PSC”.

Et pot interessar  La JEC prohibeix a 3Cat dir 'exiliats' i 'exili' en el context del sobiranisme

El director de TV3 ha replicat remarcant que és una decisió de la direcció de TV3 i no de la CCMA, i ha dit als grups parlamentaris més crítics amb el programa que la mesura prova que “no miren cap a un altre costat” quan es traspassen certs “límits que no es poden superar”. Gras  ha afegit que volen ser una televisió que “juga amb els límits de l’humor, però sense traspassar-los”.

Abans d’abordar l’acomiadament de Vidal, s’han tractat altres polèmiques, com ara les queixes de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC) davant de continguts de programes com ‘Bricoheroes’ sobre el seu col·lectiu, La FAGIC ha demanat a la CCMA una disculpa i també que “repari” la seva imatge amb continguts en positiu sobre la comunitat gitana.

D’altra banda, Gras també ha confirmat els “reajustos” a l’equip de ‘Planta Baixa’ arran de “l’error tècnic” que va fer sonar una cançó ofensiva quan es parlava de l’expresident Carles Puigdemont.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut