Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El cinisme d’Iceta: Millor penalitzar els referèndums perquè serien menys anys de presó que la sedició

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha defensat aquest dimarts la proposta de Pedro Sánchez de recuperar com a delicte al Codi Penal tota celebració d’un referèndum il·legal i ha subratllat que, quan estava recollit, la pena era menor que per al delicte de sedició i de rebel·lió.

“Recordem que aquest delicte, quan estava recollit en el Codi Penal, estava castigat amb una pena de tres a cinc anys, mentre que la sedició està castigat entre 10 i 15, i la rebel·lió entre 15 i 25”, ha dit en declaracions a els mitjans abans de passejar pel Mercat Setmanal de Sant Adrià de Besòs (Barcelona).

Publicitat

Ha explicat que aquesta reforma del Codi Penal haurà d’aconseguir els avals suficients al Congrés per prosperar i ha sostingut que en el judici del Tribunal Suprem havia molta gent que veia dificultats per encaixar l’1-O en el delicte de sedició i de rebel·lió : “És obvi que es va produir un referèndum il·legal”.

“Això era al Codi Penal, es va eliminar perquè en aquest moment ningú va pensar que es produiria mai un referèndum il·legal. Lamentablement, després es va produir l’1-O i per tant és lògic que es plantegi la possibilitat de recuperar-lo”, ha reflexionat .

Preguntat per què ara ho defensen, ha replicat que “hi ha massa dirigents independentistes que diuen que ho tornaran a fer”.

Sobre que Sánchez llancés la proposta en el debat, ha insistit: “El referèndum il·legal no és una solució i per tant és una proposta perfectament lògica de fer, perquè quan s’han de fer les propostes és en campanya electoral”.

Et pot interessar  Illa promet l'impossible: assegura que defensarà els interessos de Catalunya sense "incomodar" el govern espanyol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut