Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El carrer i la política s’uneixen per plantar cara a l’Estat

El 12 de febrer, coincidint amb l'inici del judici, hi haurà una jornada de mobilització general que continuarà, entre altres actes, a Madrid el 16 de març

|

- Publicitat -

Partits polítics, sindicats, entitats socials i associacions veïnals han presentat una iniciativa popular, aquest matí al Palau Robert, que pretén ser el punt de partida d’una mobilització que neix amb la voluntat d’utilitzar el judici de l’1 d’octubre com un escenari per defensar la democràcia i a la vegada denunciar la vulneració de drets civils.

“Aquesta iniciativa és una proposta de mínims a partir de l’acord entre diferents sensibilitats”, ha expressat la historiadora Anna Sallés. El pròxim 12 de febrer, coincidint amb l’inici del judici de l’1 d’octubre, serà el punt de partida d’un cicle de mobilitzacions que culminarà amb una manifestació a Madrid, el 16 de març.

Publicitat

El periodista i exdiputat de la CUP, David Fernández, ha defensat com la democràcia, la llibertat d’expressió i la celebració d’un referèndum “mai poden estar fora de la llei”. Altres convocatòries són la manifestació del 16 de febrer a la Gran Via de Barcelona i concentracions a Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa. Per la seva banda l’ANC ha confirmat accions reivindicatives a més d’una vintena de ciutats europees i dels Estats Units.

 

Et pot interessar  ERC celebra l'ajornament del judici per l'1-O però reclama l'aplicació de l'amnistia a Jové, Garriga i Salvadó
Publicitat

Opinió

Minut a Minut