Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Dues biblioteques catalanes, aspirants a ser la millor biblioteca pública del món

La biblioteca García Márquez, a Barcelona, i la biblioteca Pilarín Bayés, a Vic, són candidates al premi 'Millor biblioteca pública' que atorga l'IFLA

|

- Publicitat -

La biblioteca García Márquez, situada al districte de Sant Martí de Barcelona, i que encara no té un any de vida, es consolida com una de les millors biblioteques de Barcelona, i podria esdevenir la millor biblioteca pública del món. L’equipament municipal, inaugurat a finals del mes de maig del 2022, opta al premi de millor biblioteca pública de l’any, atorgat per la Federació Internacional d’Associacions de Bibliotecaris i Biblioteques (IFLA). Una de les altres biblioteques nominades, també catalana, és la biblioteca Pilarín Bayés, a Vic (Osona). 

El premi s’atorga cada any a una de les biblioteques inaugurades durant l’any anterior, i posa especial atenció en el disseny i arquitectura de l’edifici, així com en els materials emprats per construir-la, la disposició interior de l’espai, i la interacció de l’edifici amb l’entorn i la cultura local.

Publicitat

La biblioteca García Márquez compta amb tots aquests elements per ser considerada una de les millors; a banda del seu excel·lent disseny exterior, d’estil nòrdic, la biblioteca destacada per ser una gran construcció que utilitza fusta, així com àmplies vidrieres per deixar entrar llum natural, i nombrosos espais en el seu interior, com ara l’espai d’hamaques, la terrassa o l’estudi de ràdio, així com pel projecte social i cultural que impulsa.

El 2022, la guanyadora d’aquest premi va ser la Biblioteca Pública de Missoula, als Estats Units d’Amèrica (EUA).

Et pot interessar  Barcelona es prepara pel Sant Jordi: enguany es recuperarà la totalitat de la Rambla amb un nou repartiment "mes esponjat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut