Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Diputats de JxCat veuen les protestes de Hong Kong com una lliçó per apendre

Els ciutadans de la ciutat asiàtica estan protagonitzant una autèntica revolta pacífica

Gerard Sesé 13/08/2019

Les protestes dels ciutadans de Hong Kong contra el seu govern per les polítiques d’extradició a la Xina no només no s’han aturat en les últimes setmanes sinó que s’han intensificat i han fet un pas més, com el d’ocupar l’aeroport de la ciutat autònoma asiàtica.

Ben organitzats, amb artefactes que els ajuden a combatre la repressió policial, coordinats entre sí i sempre amb resistència pacífica practiquen una desobediència civil que està sent notícia arreu del món.

Els diputats de JxCat Francesc de Dalmases i Pere Costa han vist en aquestes massives mobilitzacions un punt d’inspiració pel que pot fer Catalunya en els mesos que venen.

Francesc de Delmases demana que la gent observi el que està passat al país oriental: “Obriu els ulls i les orelles”. I afegeix que “serà una lliçó magnífica per validar el que vam fer bé i entendre què no vam fer o no vam fer prou bé”.

Pere Costa, per la seva banda, considera que el que passa a Hong Kong “ens ensenya algunes coses, com per exemple que les societats riques (tenen un PIB per càpita superior al de Catalunya) també es poden revoltar amb totes les conseqüències”.