Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Diputades de JxCat asseguren que estan treballant per solucionar “el desgavell” de les detencions a independentistes

|

- Publicitat -

Batuda dels Mossos d’Esquadra ahir contra l’independentisme: fins a vuit persones de col·lectius com Arran o el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) van ser detinguts per presumptes desordres públics en diverses accions de protesta sobiranistes que van tenir lloc entre el desembre i el maig passat. Tres dels detinguts, a més, són menors d’edat i han estat deixats en llibertat per petició de la Fiscalia.

Davant d’aquest trist panorama on institucions que depenen del Govern persegueixen els del seu mateix bàndol, les crítiques a ERC i JxCat no s’han fet esperar. Fins i tot, han aparegut pintades reclamant la “destitució” del conseller Buch a la seu de Junts per Catalunya a Figueres.

Publicitat

Treballant en privat

Les diputades de la candidatura Aurora Madaula al Parlament i Laura Borràs al Congreso han criticat l’acció policial a Twitter i han volgut deixar clar el seu posicionament contrari. Madaula ha assegurat que “ho estem denunciant i donant suport en tot el que podem a les famílies i als detinguts per tal de solucionar aquest desgavell”.

L’exconsellera Borràs, d’altra banda, ha revelat que “treballa en privat” per a “resoldre les coses”. De fet, una de les mares d’un dels menors detinguts ho ha certificat: “Dono fe que és així, suport des del minut 1, no ataqueu a qui es mulla, si us plau. Erreu el tret”.

Et pot interessar  Albiach critica les hipotètiques aliances del PSC i ERC amb Junts
Publicitat

Opinió

Minut a Minut