Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Detingut el quart presumpte agressor de la pallissa homòfoba al Somorrostro

El detingut és de nacionalitat espanyola, fet que desmunta l’argument xenòfob que l’agressió la van fer migrants. El fet que s’hagi mencionat que l’investigat és d’ètnia gitana ha de posar en alerta a la ciutadania per evitar que aquesta informació generi odi fent al·lusió a l’ètnia del presumpte agressor

Redacció
Redacció 31/07/2021
La platja del Somorrostro

El presumpte quart agressor de la pallissa homòfoba a la Platja del Somorrostro ha estat detingut fa uns minuts com afirma el Caso.com. El portaveu dels Mossos, Juan Carlos Molinero, ja ha confirmat que: “Igual que els altres homes detinguts, es tracta d’una persona de la Zona Franca i de nacionalitat espanyola”. Aquesta afirmació desmunta l’argument xenòfob que els agressors eren migrants.

La polèmica s’ha iniciat en constatar que com afirma el Caso.com, el detingut és d’ètnia gitana. Aquest fet ha de posar en alerta a la ciutadania per evitar que aquesta informació inici altres agressions de caràcter racista, fent al·lusió a la nacionalitat del presumpte agressor. La investigació es durà a terme per la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació i investigarà si la pallissa al Somorrostro va ser motivada per l’orientació sexual dels agredits, tot i que la investigació policial apunta en aquesta línia.