Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Després de les mobilitzacions i vagues, Vueling pacta apujar el sou dels tripulants de cabina

|

- Publicitat -

Després d’un seguit de mobilitzacions i vagues durant en plena temporada d’estiu, Vueling pacta amb CCOO apujar un 6,5% el sou dels tripulants de cabina del 2021. D’aquesta manera es podrà equiparar a l’actual increment del preus.

Aquesta és la conclusió extreta de la reunió al Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) on l’empresa i el sindicat han acordat l’equitat amb la resta de col·lectius i el pagament dels endarreriments de l’any 2022, segons ha informat CCOO en un comunicat. El pacte no implica cap augment salarial concret per a l’any 2022. No s’ha donat a conèixer la posició del sindicat Stavla, que és majoritari entre els tripulants de cabina de l’empresa.

Publicitat

L’acord arriba tres dies després de la mobilització de 300 empleats a les oficines centrals de Vueling, al Prat de Llobregat. En aquesta protesta, els sindicats van assegurar que si la negociació no donava fruits i no s’acabava amb la discriminació que pateixen els tripulants de cabina, es veurien abocats a una vaga.

En les reunions, l’empresa havia traslladat als treballadors que tinguessin en compte que etan expectants a l’evolució de l’economia, davant l’augment del preu del combustible, la inflació i els avisos d’una recessió.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut