Dissabte, 15 d'agost de 2020 - Edició 751
La República

Demòcrates insta al Govern a usar el rastreig per mòbils per prevenir els contagis de la Covid-19

La formació demana tests massius i posa d’exemple l’estratègia d’Andorra, Suïssa i Alemanya

Avatar
Agències 08/07/2020
De dreta a esquerra, Titon Lailla i Antoni Castellà, portaveus nacionals de Demòcrates de Catalunya, junt amb Mercè Jou, secretària general Consell Interuniversitari de Catalunya

Demòcrates ha emplaçat el Govern a liderar la utilització de la tecnologia basada en mòbils per al rastreig de contagis de Covid-19, multiplicar els rastrejadors fins on els experts demanen i facilitar la realització de tests massius especialment en aquelles empreses que estan disposades a col·laborar. Després que el Govern hagi anunciat que l’ús de la mascareta serà obligatòria a partir de dijous a l’aire lliure i en interiors oberts amb públic, Demòcrates creu que val fer un “pas més” i impulsar totes les iniciatives per fer front a la Covid-19. La formació posa d’exemple la gestió feta a Andorra, Suïssa o Alemanya que han impulsat projectes per rastrejar contagis amb respecte a la privacitat i confidencialitat.

“No hi ha raó que impedeixi al Govern de la Generalitat liderar la implementació de bona part d’aquestes solucions. Cal situar les persones i el seu benestar per davant dels interessos econòmics”, han apuntat.

“Això requereix per part del Govern de la Generalitat una resposta integral i ambiciosa, amb una visió interdisciplinar i fent partícips a tots els sectors afectats”, han afegit.

Relacionats