Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024

Cuixart sortirà demà dimecres de Lledoners per anar a treballar a la seva empresa

|

- Publicitat -

El líder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, sortirà demà dimecres de la presó de Lledoners per anar a treballar a la seva empresa, segons ha informat l’entitat que presideix. Ho farà després que la Generalitat hagi anunciat aquests dimarts que permetrà als presos amb tercer grau o acollits a l’article 100.2 del reglament penitenciari, que contempla sortides puntuals de la presó, reprendre la seva activitat laboral. Cuixart és propietari d’una fàbrica a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) i a partir de demà podrà dirigir-la “in situ, sense les limitacions que suposa la presó”, ha informat Òmnium en un comunicat.

El vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, ha reclamat que es permeti a Cuixart passar el confinament fora del centre penitenciari “tal com demana l’ONU, el Consell d’Europa o Front Line Defenders, i que els poders de l’Estat abandonin les amenaces i coaccions als funcionaris”. “Veiem com l’Estat espanyol segueix situant-se fora de la legalitat internacional, fent cas omís de les Nacions Unides, del Consell d’Europa i dels principals organismes internacionals de drets humans, com Amnistia Internacional o Front Line Defenders”, ha lamentat Mauri.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut