Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Cuevillas prendrà possessió com a diputat de JxCat aprofitant el ple d’investidura

|

- Publicitat -

El diputat electe de JxCat per Barcelona Jaume Alonso-Cuevillas, advocat de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, prendrà possessió del seu escó al Congreso aquest cap de setmana, aprofitant el ple d’investidura del candidat socialista, Pedro Sánchez, que començarà aquest dissabte.

Cuevillas va ser l’únic dels 350 diputats elegits en els comicis generals del passat 10 de novembre que no va jurar ni prometre acatar la Constitución durant la sessió constitutiva del nou Congreso que va tenir lloc el passat 3 de desembre, pas previ per adquirir la condició plena de parlamentari.

Publicitat

Tot i això, segons han confirmat a Europa Press fonts de JxCat, Cuevillas acudirà al ple d’investidura previst per aquest cap de setmana i prendrà previsiblement possessió del seu escó el dissabte abans de l’inici del debat, com sol ser habitual.

És més que probable que l’advocat de Puigdemont jurarà o prometrà la Carta Magna “amb lleialtat al mandat democràtic de l’1 d’octubre, per fidelitat a poble de Catalunya, per la llibertat dels presos polítics i la tornada dels exiliats i per imperatiu legal”, el mateix ‘afegitó’ que van utilitzar els seus companys el dia 3.

I, de nou, es preveu que tant el PP com Vox i Cs protestaran a la presidenta de Congrés per utilitzar aquesta fórmula d’acatament que la Meritxell Batet ja va avalar en la passada sessió constitutiva.

Et pot interessar  Anna Navarro aposta per impulsar la Marca Catalunya i que vagi més enllà de Barcelona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut