Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

Convoquen una manifestació digital en suport de les dones afganeses

El moviment vol “remoure les consciències arreu del món” per aturar la vulneració de drets humans a Afganistan

Miquel Ventura 16/11/2021

El moviment “Crit per les dones afganeses” ha convocat una manifestació digital que tindrà lloc el dissabte 27 de novembre a les 18:00 h. Aquesta iniciativa ha nascut a partir de diverses associacions de dones de Catalunya que volen denunciar “la situació esgarrifosa” que s’està vivint al país després de l’ascens dels talibans.

L’objectiu de l’acte reivindicatiu és aixecar “un clam internacional i contundent que remogui les consciències arreu del món”, ja que el moviment ha considerat que és especialment greu la vulneració de drets humans que estan succeint. El moviment ha posat en relleu que Afganistan ha signat l’Estatut de Roma, per tant no pot cometre els crims de guerra.

Hi participaran figures tan conegudes com Nadia Gulham, l’escriptora i activista afganesa refugiada a Catalunya. També hi haurà la participació de l’actriu Clara Segura i el periodista Antoni Bassas, que interpretaran la veu de diversos testimonis i poesia musicada a càrrec de Sílvia Bel i Lluís Llach.

Ada Colau, Tània Verge i Laura Borràs representaran institucionalment l’acte. De moment, entre moltes altres entitats, ja hi ha el Consell Nacional de Dones de Catalunya, Fundació Internacional de la Dona Emprenedora, la Xarxa Europea de Dones Periodistes, Foment de les Arts i del Disseny i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.