Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Convoquen una manifestació digital en suport de les dones afganeses

|

- Publicitat -

El moviment “Crit per les dones afganeses” ha convocat una manifestació digital que tindrà lloc el dissabte 27 de novembre a les 18:00 h. Aquesta iniciativa ha nascut a partir de diverses associacions de dones de Catalunya que volen denunciar “la situació esgarrifosa” que s’està vivint al país després de l’ascens dels talibans.

L’objectiu de l’acte reivindicatiu és aixecar “un clam internacional i contundent que remogui les consciències arreu del món”, ja que el moviment ha considerat que és especialment greu la vulneració de drets humans que estan succeint. El moviment ha posat en relleu que Afganistan ha signat l’Estatut de Roma, per tant no pot cometre els crims de guerra.

Publicitat

Hi participaran figures tan conegudes com Nadia Gulham, l’escriptora i activista afganesa refugiada a Catalunya. També hi haurà la participació de l’actriu Clara Segura i el periodista Antoni Bassas, que interpretaran la veu de diversos testimonis i poesia musicada a càrrec de Sílvia Bel i Lluís Llach.

Ada Colau, Tània Verge i Laura Borràs representaran institucionalment l’acte. De moment, entre moltes altres entitats, ja hi ha el Consell Nacional de Dones de Catalunya, Fundació Internacional de la Dona Emprenedora, la Xarxa Europea de Dones Periodistes, Foment de les Arts i del Disseny i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Et pot interessar  La CUP defensa que el feminisme és "més vigent que mai" i carrega contra "l'ofensiva masclista" de l'extrema dreta
Publicitat

Opinió

Minut a Minut