Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Confirmen que el Govern pot portar els presos a casa per passar el confinament

|

- Publicitat -

L’exconseller de justícia basc, Joseba Azkarraga, ha fet un contundent tuit on assegura que el Govern de la Generalitat de Catalunya és competent per a decidir que els presos polítics passin el confinament a casa seva. En una piulada assegura que l’executiu català ho pot fer “sense esperar ni un minut més” i ho compara amb les decisions preses des de la Moncloa: “El Gobierno, sense esperar el criteri de les Juntes Tractament de les presons, va decidir que els presos en tercer grau o en segon sota l’aplicació de l’article 100.2, no anessin a dormir a presó. Això també ho pot fer el Govern de Catalunya, amb els presos polítics”.

Una opinió compartida pel Síndic i l’ANC

Publicitat

El Síndic de Greuges s’ha adreçat al president Torra i a la consellera Capella per recomanar-los que els presos polítics passin a tercer grau perquè puguin fer el confinament a casa.

El Síndic de Greuges proposa que es passi a tercer grau tots els que es troben en la mateixa situació que els líders independentistes presos i que complexin una sèrie de condicions: mostrar un perfil d’escassa perillositat i risc baix de reincidència delictocriminal i bona conducta; disposar d’un suport extern, familiar/social, consolidat que permeti assegurar l’obligació de confinament a domicili, i estar disposades a mantenir d’altres mecanismes de control.

Segons Ribó, aquesta mesura s’ha d’adoptar de “manera generalitzada” i sense incórrer en cap forma de discriminació entre les persones internes que compleixin aquests requisits. Per tant, conclou que aquesta mesura hauria de beneficiar les nou persones condemnades per l’1-O que són a la presó.

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) també ha reclamat aquest divendres al Govern que permeti l’alliberament dels “presos polítics” durant l’emergència sanitària. En un comunicat, l’entitat independentista ha lamentat la decisió de les juntes de tractament de les presons de descartar que els presos per l’1-O puguin fer el confinament a casa “tal com recomanen les autoritats europees i internacionals”. En concret, l’ANC ha denunciat que s’ha pres la decisió sota la “coacció” i “amenaça” del Tribunal Suprem. Per això, ha proposat que els independentistes presos passin de segon a tercer grau penitenciari per poder seguir les indicacions internacionals i ser confinats a casa seva.

Et pot interessar  Els sindicats planten Justícia i no assisteixen a la reunió per abordar les condicions laborals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut