Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Com respondria Espanya si perdés Catalunya?

|

- Publicitat -

El periodista Sergi Maranya ha mostrat la seva audàcia en una piulada que ha commocionat. Maranya ha destacat una xifra esfereïdora, ja que ha exposat que “el 80% dels espanyols vol que Espanya respongui amb la força si el Marroc intenta ocupar Ceuta o Melilla” segons una enquesta feta per El Español.

D’aquesta manera ha deixat clar que hi ha una àmplia majoria espanyola, almenys de lectors d’aquest diari, que considera legítima la violència per “respondre” a l’ocupació de territori espanyol amb Ceuta o Melilla. Maranya, sense embuts, ha preguntat si “els espanyols respondrien el mateix si perden Catalunya?”.

Publicitat

La majoria d’usuaris de Twitter  que han contestat al periodista no semblaven sorpresos pels resultats de l’enquesta i han respost que el plantejament amb Catalunya podria ser similar.

En el fil, s’ha plantejat si durant el 2017 es va amenaçar amb un atac més violent que el succeït contra la població per fer recular l’independentisme i han destacat que va ser la normativa europea la que va fer aturar la violència del Primer d’Octubre.

És a dir, que la violència policial de l’1-O es va reduir a partir del migdia presumiblement després que l’executiu espanyol rebés la pressió de la Unió Europea. No perquè el Gobierno de Rajoy s’oposés a la brutalitat policial.

En definitiva, la intimidació i l’amenaça s’han usat i se segueixen usant contra l’independentisme. No obstant, també són un motiu per reafirmar-lo, ja que la força dels arguments sempre són més sòlids que l’argument de la força.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut