Dilluns, 10 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

Clara Ponsatí: “Dir-li declaració d’independència el que es va fer el 27-O és exagerat”

L’equip del suplement de Catalunya Ràdio s’ha desplaçat a Escòcia per a entrevistar Clara Ponsatí, la consellera d’Educació del Govern legítim, ara exiliada al Regne Unit. L’avanç de l’entrevista mostra […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 19/10/2018
La consellera d'Ensenyament a l'exili, Clara Ponsatí

L’equip del suplement de Catalunya Ràdio s’ha desplaçat a Escòcia per a entrevistar Clara Ponsatí, la consellera d’Educació del Govern legítim, ara exiliada al Regne Unit.

L’avanç de l’entrevista mostra els fragments que Ponsatí reflexiona sobre el que va passar el 27-O i com s’hi va arribar. De fet parla “d’accident” per a referir-se a la declaració d’independència que es va fer des del Parlament i que també posa en dubte “dir-li declaració d’independència el que es va fer el 27-S és exagerat”.

Narra que Puigdemont ja havia pres la decisió de convocar eleccions autonòmiques però que va estar sotmès a moltes pressions. Ell mateix no ho tenia clar però al Govern no hi havia oposició tot i que va haver-hi una discussió amb els grups parlamentaris i amb la CUP i es va liquidar en fals i de maneres que no haurien d’haver estat.

Per acabar assegura que “tots els que havien de fer-ne alguna després de la declaració sabien que no farien res, va ser com un brindis al sol”.