Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Clara Ponsatí: “Dir-li declaració d’independència el que es va fer el 27-O és exagerat”

Ponsatí: "Tots els que havien de fer alguna cosa després del 27-O sabien que no farien res, va ser com un brindis al sol".

|

- Publicitat -

L’equip del suplement de Catalunya Ràdio s’ha desplaçat a Escòcia per a entrevistar Clara Ponsatí, la consellera d’Educació del Govern legítim, ara exiliada al Regne Unit.

L’avanç de l’entrevista mostra els fragments que Ponsatí reflexiona sobre el que va passar el 27-O i com s’hi va arribar. De fet parla “d’accident” per a referir-se a la declaració d’independència que es va fer des del Parlament i que també posa en dubte “dir-li declaració d’independència el que es va fer el 27-S és exagerat”.

Publicitat

Narra que Puigdemont ja havia pres la decisió de convocar eleccions autonòmiques però que va estar sotmès a moltes pressions. Ell mateix no ho tenia clar però al Govern no hi havia oposició tot i que va haver-hi una discussió amb els grups parlamentaris i amb la CUP i es va liquidar en fals i de maneres que no haurien d’haver estat.

Per acabar assegura que “tots els que havien de fer-ne alguna després de la declaració sabien que no farien res, va ser com un brindis al sol”.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut