Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

CCOO de Catalunya alerta de “la forta tensió” de el sector sanitari

|

- Publicitat -

El sindicat CCOO ha alertat aquest dimecres que el sistema sanitari català i el sector d’atenció a les persones d’edat avançada viuen una “forta tensió” a causa de la pandèmia de coronavirus.

En un comunicat, ha lamentat que “s’estan col·lapsant” les unitats de cures intensives (UCI) dels hospitals, que s’han adaptat per augmentar la seva capacitat i absorbir l’increment de la demanda.

Publicitat

La situació “és igual en les residències de gent gran”, pel que han demanat a les administracions públiques que posin solució el més ràpid possible en tots dos sectors.

Demana mesures estratègiques per a persones en situació irregular

El sindicat també ha demanat mesures estratègiques per regularitzar de forma urgent a aquelles persones en situació irregular que ara no tenen ingressos en el marc de la pandèmia de coronavirus.

També ha demanat “la revisió temporal i urgent” de les condicions de contractació de personal per cobrir els llocs de feina dels serveis sanitaris i socials davant la saturació del sistema, ha informat en un comunicat.

Ha instat a la Generalitat a prendre la direcció dels recursos de la sanitat privada, així com al fet que garanteixi els equips de protecció individual (EPI) necessaris per evitar el contagi dels professionals sanitaris.

Et pot interessar  Govern i sindicats de presons acorden crear un grup de treball sobre seguretat als centres
Publicitat

Opinió

Minut a Minut