Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

CCOO de Catalunya alerta de “la forta tensió” de el sector sanitari

El sindicat demana mesures estratègiques per a persones en situació irregular, però cap referència a l’espoli fiscal que pateix el país

Agències 01/04/2020
El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, durant la roda de premsa de balanç, el 9 de gener del 2020. (Horitzontal)

El sindicat CCOO ha alertat aquest dimecres que el sistema sanitari català i el sector d’atenció a les persones d’edat avançada viuen una “forta tensió” a causa de la pandèmia de coronavirus.

En un comunicat, ha lamentat que “s’estan col·lapsant” les unitats de cures intensives (UCI) dels hospitals, que s’han adaptat per augmentar la seva capacitat i absorbir l’increment de la demanda.

La situació “és igual en les residències de gent gran”, pel que han demanat a les administracions públiques que posin solució el més ràpid possible en tots dos sectors.

Demana mesures estratègiques per a persones en situació irregular

El sindicat també ha demanat mesures estratègiques per regularitzar de forma urgent a aquelles persones en situació irregular que ara no tenen ingressos en el marc de la pandèmia de coronavirus.

També ha demanat “la revisió temporal i urgent” de les condicions de contractació de personal per cobrir els llocs de feina dels serveis sanitaris i socials davant la saturació del sistema, ha informat en un comunicat.

Ha instat a la Generalitat a prendre la direcció dels recursos de la sanitat privada, així com al fet que garanteixi els equips de protecció individual (EPI) necessaris per evitar el contagi dels professionals sanitaris.