Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Catalunya sencera entrarà en fase 3 aquesta mitjanit i recupera part de l’autogovern

Illa ha donat el vistiplau a la proposta de la Generalitat després d’una reunió amb Vergés

Agències 17/06/2020
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la consellera de Salut, Alba Vergés, arribant a la sala d'actes del Clínic, acompanyats pel director general de l'hospital, Josep Maria Campistol, per informar sobre coronavirus. 12/02/2020 (Horitzontal)

El Ministeri de Sanitat ha donat el vistiplau a que les regions de Barcelona ciutat, les regions metropolitanes nord i sud, i la de Lleida, passin a la fase 3 a partir d’aquest dijous, tal com havia demanat la Generalitat, segons ha avançat Catalunya Informació i han confirmat a l’ACN fonts de Salut. El ministre Salvador Illa ha acceptat aquesta proposta durant una reunió bilateral amb la consellera Alba Vergés on també hi han participat tècnics. Així, a partir d’aquest dijous tot Catalunya estarà en fase 3, que ja pot gestionar directament la Generalitat. Fonts de Salut han explicat a l’ACN que està previst diverses reunions per aquest dijous al matí per decidir quan tot Catalunya passa a la nova normalitat.

La mateixa portaveu del Govern, Meritxell Budó, ja va anunciar aquest dimarts que, un cop tot Catalunya estigui en fase 3, l’executiu establirà una regulació pròpia immediatament després per entrar en una “nova etapa” entre dijous i divendres.

A més, des d’aquest dijous l’àrea de Barcelona i Lleida recuperen la mobilitat amb les unitats territorials de Catalunya que ja estan en fase 3.

El pas a fase 3 de l’àrea de Barcelona i Lleida es farà efectiu un cop es publiqui al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).