Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Casado ofereix a Sánchez els vots del PP per aplicar un 155 si les escoles catalanes desobeeixen

|

- Publicitat -

El líder del PP, Pablo Casado, ha ofert al president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, el vot dels seus senadors per facilitar l’aplicació del 155 “en l’àmbit educatiu”. En declaracions als mitjans de comunicació, Casado ha defensat que el cap del Gobierno té “l’obligació” de defensar la sentència del Tribunal Supremo que confirma el 25% d’hores lectives en castellà a l’escola.

“Si no, estarà prevaricant”, ha avisat per després afegir que no pot ser que el gobierno de Sánchez depengui dels “radicals d’ERC”. Segons ha dit, si la Generalitat es declara en “rebel·lió”, el president espanyol ha de fer “tot el que tingui al seu abast” incloent l’aplicació del 155. Aquestes declaracions arriben després que el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, hagi enviat una carta als centres educatius instant-los a no canviar res. Així mateix, els principals sindicats d’educació i les organitzacions polítiques condemnen la persecució del català i criden a desobeir la sentència.

Et pot interessar  El PP aprovarà al Senat un informe que sosté que l'amnistia és "un cop mortal per a l'Estat constitucional i autonòmic"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut