Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Carles Heredia denúncia que han posat molts obstacles al català, però anima a superar-los

El periodista col·laborador de la República explica que la llengua catalana ha resistit tota mena de repressions i emfatitza que malgrat tots els impediments, el català pot derrotar-los

Redacció
Redacció 11/08/2021

El periodista Carles Heredia, detingut per protestar contra l’extrema dreta a Valls, ha fet una piulada en què ha encoratjat a fer front a les dificultats que actualment pateix la llengua catalana. En unes declaracions va explicar que havia estat represaliat per la seva ideologia i no per haver comès cap delicte.

Heredia ha exposat la brutal persecució que es va fer al català, que de fet, fins al punt que aquesta llengua en el Franquisme estava reservada a l’àmbit domèstic. De fet, ha explicat que “ha resistit durant més de 300 anys sota tota mena de prohibicions, repressions i dictadura” i ha ressaltat que ha sobreviscut.

Finalment el periodista ha afirmat “No deixarem ara que un govern que no inverteix en promoure la llengua, una CCMA que dona l’esquena a infants i joves i els Netflixs, Youtubes i Tik Toks acabin amb ell, no?”. Amb aquesta pregunta retòrica ha exposat que tot i que hi ha molts impediments, el català serà capaç de superar-los si la població s’ho planteja i reivindica el dret a consumir en aquesta llengua.