Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Campuzano a Junts: “La retòrica buida és una malaltia infantil”

|

- Publicitat -

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha reclamat a Junts que abandoni la “frivolitat” i que “torni al sentit de la responsabilitat”. En una entrevista a ‘NacióDigital’ s’ha referit així a la polèmica per la Llei d’Estadística, a la que Junts no va donar suport, i ha dit que va ser “d’una gravíssima frivolitat” perquè es va “debilitar una estructura d’estat” com l’Institut d’Estadística. “Junts ha d’entendre que el país no es mereix la frivolitat i que el país ens demana a tots sentit de la responsabilitat, estabilitat, certeses, governar i fer política útil”, ha insistit. A més, ha criticat l’actitud del partit i la seva “retòrica buida”, que ha qualificat de “malaltia infantil de l’independentisme”.

D’altra banda, Campuzano s’ha referit als reptes que entoma el seu Departament i ha fixat com una de les prioritats la revisió del sistema de finançament de la llei de dependència. En aquesta línia, ha exposat que uns 1.500 MEUR els aporta la Generalitat, mentre que l’aportació de l’Estat són uns 300 MEUR. “És molt evident que l’esquema de finançament de la llei de dependència és equivocat”, ha conclòs.

Publicitat

Campuzano també es refereix a la Renda Bàsica Universal, just quan el Govern està impulsant-ne un pla pilot. El conseller, que en altres ocasions ja s’hi havia mostrat contrari, diu que cal tirar endavant la prova però remarca que “s’ha de ser molt conscient” que “la Catalunya autònoma que gestiona 33.000 MEUR i que el gruix de la despesa està en l’àmbit de la salut i l’educació no està en condicions de fer una RBU”. “Si fóssim independents és probable que ens ho poguéssim plantejar, però amb els marges pressupostaris de la Generalitat…”, expressa.

Et pot interessar  ERC proposa formalment un cara a cara presencial entre Aragonès i Puigdemont "on sigui"

El conseller considera que els serveis socials estan infrafinançats a Catalunya i ho atribueix al fet que els darrers 40 anys l’estat del benestar s’ha desplegat “d’una manera raonable comparativament a la resta d’Europa” en matèria de salut, educació i pensions, però no en l’àmbit dels drets socials.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut