Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Calvet avisa que serà “molt difícil” mantenir la distància de seguretat al transport públic

El conseller de Territori creu que no mantenir el confinament total és una decisió “precipitada i improvisada”

Avatar
Agències 11/04/2020
Interior d'un vagó de metro de la línia groga durant l'hora punta del segon dia feina d'estat d'alarma, el 17 de març del 2020. (Horitzontal)

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha avisat que serà “molt difícil” mantenir la distància de seguretat entre els usuaris del transport públic a Catalunya a partir del dimarts 14 d’abril. “Haurem de cridar la població que s’autoreguli per evitar les aglomeracions. Per molta oferta que hi posem, hi haurà molta més gent. Per això, demanem que es prorrogui el confinament total”, ha assenyalat Calvet aquest dissabte als micròfons de Rac1. “El Govern de la Generalitat continua reclamant que no hi hagi desconfinament. Un desconfinament precipitat i improvisat ara ens pot portar a un reconfinament més endavant. I això seria nefast”, ha recalcat el conseller de Territori i Sostenibilitat.

En paral·lel, Calvet s’ha mostrat escèptic sobre el repartiment de mascaretes als accessos al transport públic anunciat pel ministre Illa. “Encara no tenim cap confirmació ni cap certesa”, ha sentenciat el conseller de Territori, que ha recordat que “qualsevol repartiment de material es farà a través de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). “Jo en soc el president i estic a l’espera de rebre confirmació per part del Ministeri per repartir les mascaretes pel transport públic. Si a mi això se’m confirma, activarem tots els mecanismes per fer això possible. Per Renfe, per Ferrocarrils, per TMB i pel tramvia”, ha enumerat Calvet.