Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Buch veu “impossible” fer perímetres policials a nou regions o a les quatre províncies per evitar la mobilitat

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Miquel Buch, considera “impossible” que es puguin fer perímetres policials per evitar la mobilitat a les quatre províncies catalanes o a les nou regions sanitàries que planteja el Govern com a unitats territorials per al pla de desescalada aprovat pel govern espanyol. Buch ha remarcat que no hi ha prou agents per poder fer aquests perímetres per impedir la mobilitat, de manera que és “implantejable”. Per això, ha dit que caldrà comptar amb “la confiança en la ciutadania” i establir controls de seguiment en “llocs concrets”, com ja passa amb els controls d’alcoholèmia. D’altra banda, Buch ha admès “preocupació” de la cúpula de Mossos i d’Interior per no poder fer proves als agents.

El conseller ha remarcat que és el Departament de Salut qui decideix “els procediments” i qui ha de decidir “com s’han de fer”. “Per nosaltres començaríem ara mateix” a fer els tests als agents, ha dit, “però és Salut qui ens ha de dir com s’han fer les proves”. A més, ha recordat que el TSJC va ordenar que es fessin els tests però el Ministeri de l’Interior va emetre una ordre “contradictòria”, i que ara estan “a l’espera del procediment que s’ha de seguir”.

Publicitat

“Incoherent” si Mossos no cobren un extra

D’altra banda, Buch considera que seria “incoherent” que els Mossos d’Esquadra no revessin una compensació econòmica per la seva feina per l’epidèmia del coronavirus i sí que la rebin altres col·lectius, com el sanitari. “S’ha de buscar un encaix, una solució, i hi estem treballant”, ha dit. Torra ja va anunciar dissabte que el Govern estudiaria refer la primera proposta de paga extra als sanitaris i al cos dels Bombers per incloure-hi els Mossos i altres col·lectius.

Buch ha lamentat que el govern espanyol publiqués aquest diumenge la normativa que afectava el transport públic i el comerç que entrava en vigor a la mitjanit, ja que hi ha hagut “poques hores per adaptar-se”. El conseller ha explicat que s’han repartit mascaretes higièniques facilitades pel govern espanyol al transport públic després de posar en marxa “un dispositiu amb la màxima urgència i agilitat”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut