Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Borràs planta cara a la repressió dels tribunals i no retirarà l’acta de diputat a Juvillà

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, no retirarà l’acta de diputat a Pau Juvillà (CUP-NCG), encara que la Junta Electoral Central (JEC) li ordeni, mentre no hi hagi sentència ferma. És el que ha expressat Borràs aquest dimarts després que el TSJC hagi notificat que condemna el secretari tercer de la Mesa de la cambra a 6 mesos d’inhabilitació per no retirar llaços grocs de la Paeria quan n’era regidor.

Borràs planta cara a les decisions injustes del TSJC i reivindica el paper del Parlament com a “seu de la sobirania del poble de Catalunya”, reduint la JEC “a una entitat administrativa”. Així mateix, es desmarca de Roger Torrent, que va retirar l’escó a Quim Torra abans que la sentència fos ferma, una decisió molt criticada en el seu moment.

Publicitat

“No tinc la potestat ni la voluntat de retirar l’escó a Juvillà ni a cap dels diputats, i actuaré d’acord amb la preservació dels drets i llibertats”, ha argumentat en declaracions als mitjans. Borràs ha recordat que el Parlament “és la seu de la sobirania del poble de Catalunya” i que, en canvi, la JEC “és una entitat administrativa”.

Et pot interessar  El TSJC dona la raó a Capmany i atura el parc eòlic Cronos que contemplava instal·lar quatre aerogeneradors
Publicitat

Opinió

Minut a Minut