Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Nova vergonya de la justícia espanyola: Condemnen Pau Juvillà per no retirar llaços grocs de la Paeria

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat a 6 mesos d’inhabilitació i 1.080 euros de multa per un delicte de desobediència al secretari tercer de la Mesa del Parlament i exregidor de la CUP a Lleida, Pau Juvillà, per no despenjar uns llaços grocs del seu despatx municipal la primavera del 2019 tot i l’ordre de la junta electoral.

Els requeriments de la junta electoral van arribar després de la denúncia de la regidora de Cs Ángeles Ribes contra tots els grups municipals independentistes. Abans de resoldre’s el recurs contra el tercer requeriment, els Mossos d’Esquadra van entrar a les dependències municipals de la CUP i van retirar la simbologia independentista.

Publicitat

La CUP veu en la condemna “un atac a la llibertat d’expressió” i insta al Parlament a “donar una resposta clara”. Els anticapitalistes demanen a la cambra que defensi la sobirania del Parlament i els diputats “davant les ingerències de l’Estat i els seus tribunals”. La CUP ha convocat una concentració a les 19.30 hores a la plaça de la Paeria de Lleida.

“Que un diputat pugui ser inhabilitat per haver mantingut un llaç groc durant un període electoral és, a ulls de qualsevol persona amb valors democràtics, un atac a la llibertat d’expressió i als drets polítics fonamentals”, argumenta la formació. La CUP denuncia que “l’aparell repressiu de l’Estat espanyol es troba posicionat en el combat polític contra l’independentisme” i que la condemna a Juvillà “és una mostra més de la voluntat de l’Estat d’eliminar la dissidència política a qualsevol preu”.

La CUP també manifesta que els llaços grocs “no són un símbol partidista” sinó de “solidaritat i d’ampli consens entre la població catalana”. “Condemnar-ne la seva presència i la denúncia a l’existència de presos polítics i exiliats suposa un atac a la llibertat d’expressió i a les llibertats fonamentals”, conclouen.

Et pot interessar  Estrada admet que el 12-M "no arriba en el millor moment" per la CUP, que està en plena refundació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut