Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Puigneró recrimina a Roger Torrent una falta de “valentía” per la retirada de l’acta de diputat a Quim Torra

|

- Publicitat -
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha acusat el president del Parlament, Roger Torrent, de manca de “valentia” per l’episodi de la retirada de l’acta de diputat al president de la Generalitat, Quim Torra. “Hi ha hagut tres moments al llarg d’aquesta legislatura on hauríem desitjat una major valentia per part del president del Parlament. No s’han produït i per això anem a eleccions”, ha etzibat en una entrevista a RAC1. El conseller ha afirmat que la decisió de Torrent de “no obeir” a l’hora de mantenir-se “ferms en la defensa” de l’acte de diputat de Quim Torra va provocar una “crisi de confiança”. “Un seguit de desconfiances han estat la gota que ha fet vessar el got”, ha afegit.
En referència a la manca de “valentia” del president del Parlament, el conseller s’ha referit a tres moments concrets. En primer lloc, la investidura de Carles Puigdemont. En segon terme, el moment en què “els diputats es van quedar sense poder exercir els seus drets”, en referència implícita a la retirada del sou i vots dels diputats suspesos, i finalment, la retirada de l’acta de diputat de Quim Torra.

Puigneró ha reconegut que la “pressió” de l’Estat és “màxima” i ha assegurat que el Parlament hauria de “protegir millor els embats”. “Entenem que s’havia d’estar al costat del president de la Generalitat i no al costat de la Junta Electoral Central (JEC)”, ha afirmat, després de recordar que la JEC és un “òrgan administratiu”.

Et pot interessar  ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami
Publicitat

Opinió

Minut a Minut