Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Borràs carrega contra la “unilateralitat” del Gobierno

La presidenta del Parlament ha lamentat que l’aturada de la inversió de l’aeroport del Prat s’hagi decidit de manera unilateral i considera que això evidencia que la Generalitat “ha de gestionar els seus propis recursos i infraestructures”

Avatar
Agències 09/09/2021

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha carregat contra la “unilateralitat” amb què considera que ha actuat el govern espanyol en relació a l’ampliació de l’aeroport del Prat. La ministra de Transports, Raquel Sánchez, va anunciar que suspenien la inversió per manca de suport del Govern en el projecte i per “una pèrdua de confiança manifesta”. “La coartada no és gaire creïble”, ha dit Borràs, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que diu que és “una excusa per poder fer el que volen fer, que és una inversió a Barajas”. D’altra banda, ha demanat una posició “unànime” dels partits independentistes al Congrés.

Borràs ha exigit que no “s’apuntali o es faci de crossa” al govern espanyol després de paralitzar la inversió a l’Aeroport, perquè “menysté” a l’executiu català. Borràs creu que tot plegat “evidencia” que la Generalitat “ha de gestionar els seus propis recursos i infraestructures”.

La presidenta de la cambra també ha dit desconèixer si la possibilitat que consellers d’ERC protestessin contra del projecte en una manifestació convocada per al 19 de setembre pot haver estat el “detonant”. I ha dit que l’executiu de Pedro Sánchez no pot parlar de discrepàncies dins del Govern, perquè entre els ministres socialistes i els de Podem també n’hi ha. És a dir, ha posat de manifest que la negativa del Gobierno, ha estat molt oportuna, ja que ha sorgit, justament abans que la diferència de posicions entre socis a la Monclosa s’evidenciés.

Sobre la taula de diàleg, que s’hauria de celebrar la setmana vinent a Barcelona, Borràs ha recordat que és un espai pel qual hi ha apostat ERC i que Junts “hi és, no perquè tingui fe”, sinó perquè són “obedients a les urnes i als compromisos”.

Finalment, sobre la Diada, Borràs ha cridat a sortir al carrer i ha reconegut que és “evident” que hi hagi malestar dels independentistes cap als dirigents polítics. “Les mobilitzacions són per fer reclamacions”, ha avalat Borràs, que ha dit que anirà a la manifestació de la Diada, com ha fet sempre.