Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Borràs carrega contra el discurs d’Aragonès: “La nostra via és la República catalana i no la reforma d’Espanya”

|

- Publicitat -

Laura Borràs també ha carregat contra el discurs institucional que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va fer el passat 26 de desembre amb motiu de Sant Esteve. A través de Twitter, la presidenta de Junts, ha retret a Aragonès haver fet “cap referència” a “l’incompliment més flagrant del seu discurs d’investidura: fer efectiva la independència en aquesta legislatura”, i l’ha acusat d’haver “esberlat” la majoria independentista al Parlament.

Alguns dels missatges que Aragonès va deixar en el seu discurs, com ara que “el 2023 ha de ser l’any de donar forma a la proposta catalana d’Acord de Claredat”, que la Generalitat impulsarà el 2023 “una gran conversa” a Catalunya per fixar les condicions d’un nou referèndum, o que  ara cal assolir un “nou punt de trobada de la societat catalana” han estat motiu de crítica per part dels que van ser els seus socis de Govern, Junts. La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha recordat a Aragonès que la seva proposta per l’Acord de Claredat va ser rebutjada al Parlament, afegint que “el seu govern té minoria absoluta per haver incomplert els acords signats”.

Publicitat

Borràs continua la crítica a Aragonès recriminant-li haver fet “cap referència” en el seu missatge “a l’incompliment més flagrant del seu discurs d’investidura: fer efectiva la independència en aquesta legislatura”; el 20 de maig de 2021, quan Aragonès va ser investit president, va dir que presentava la seva candidatura a president “per fer possible la culminació de la independència de Catalunya”.

“La nostra via és la República catalana i no la reforma d’Espanya“, etziba Borràs, en referència als recents pactes assolits entre el PSOE i ERC que modifiquen el Codi Penal espanyol. “No claudicarem ni renunciarem al millor projecte de futur per a la societat catalana: la independència. Si ho volguéssim tots, podríem. Negar-s’hi ja és perdre. I ha estat ell qui ha malbaratat la majoria del 52%” ha conclòs.

Et pot interessar  El Suprem desestima el recurs del Parlament contra la decisió de la JEC de retirar l’escó a Borràs
Publicitat

Opinió

Minut a Minut