Diumenge, 29 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Borràs carrega contra el discurs d’Aragonès: “La nostra via és la República catalana i no la reforma d’Espanya”

La presidenta de Junts ha recordat a Aragonès que la seva proposta per l’Acord de Claredat va ser rebutjada al Parlament, afegint que “el seu govern té minoria absoluta per haver incomplert els acords signats”

Redacció 27/12/2022
La presidenta de Junts, Laura Borràs, en una intervenció al Consell Nacional Data de publicació: dissabte 19 de novembre del 2022, 11:39 Localització: El Prat de Llobregat Autor: Guillem Roset

Laura Borràs també ha carregat contra el discurs institucional que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va fer el passat 26 de desembre amb motiu de Sant Esteve. A través de Twitter, la presidenta de Junts, ha retret a Aragonès haver fet “cap referència” a “l’incompliment més flagrant del seu discurs d’investidura: fer efectiva la independència en aquesta legislatura”, i l’ha acusat d’haver “esberlat” la majoria independentista al Parlament.

Alguns dels missatges que Aragonès va deixar en el seu discurs, com ara que “el 2023 ha de ser l’any de donar forma a la proposta catalana d’Acord de Claredat”, que la Generalitat impulsarà el 2023 “una gran conversa” a Catalunya per fixar les condicions d’un nou referèndum, o que  ara cal assolir un “nou punt de trobada de la societat catalana” han estat motiu de crítica per part dels que van ser els seus socis de Govern, Junts. La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha recordat a Aragonès que la seva proposta per l’Acord de Claredat va ser rebutjada al Parlament, afegint que “el seu govern té minoria absoluta per haver incomplert els acords signats”.

Borràs continua la crítica a Aragonès recriminant-li haver fet “cap referència” en el seu missatge “a l’incompliment més flagrant del seu discurs d’investidura: fer efectiva la independència en aquesta legislatura”; el 20 de maig de 2021, quan Aragonès va ser investit president, va dir que presentava la seva candidatura a president “per fer possible la culminació de la independència de Catalunya”.

“La nostra via és la República catalana i no la reforma d’Espanya“, etziba Borràs, en referència als recents pactes assolits entre el PSOE i ERC que modifiquen el Codi Penal espanyol. “No claudicarem ni renunciarem al millor projecte de futur per a la societat catalana: la independència. Si ho volguéssim tots, podríem. Negar-s’hi ja és perdre. I ha estat ell qui ha malbaratat la majoria del 52%” ha conclòs.