Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Artadi avisa que sense unitat electoral “serà més difícil generar confiances”

La consellera de Presidència i membre de la direcció de la Crida Nacional, Elsa Artadi, redobla els esforços que aquest matí ha encetat el secretari general de la Crida, Toni […]

Joan Solé
Joan Solé 27/01/2019

La consellera de Presidència i membre de la direcció de la Crida Nacional, Elsa Artadi, redobla els esforços que aquest matí ha encetat el secretari general de la Crida, Toni Morral, perquè l’independentisme vagi unit a les eleccions municipals del mes de maig.

Entrevistada al Via Lliure de RAC1, Artadi ha descartat que el partit concorri a les eleccions municipals perquè “faria una cinquena candidatura, i és la darrera cosa que faria”, ja que, concreta, “intentem impulsar el màxim de llistes unitàries”.

En aquest clam per a la unitat, la consellera assevera que “no s’entén” que els dos partits majoritaris de l’independentisme governin junts a la Generalitat i “i després no siguem capaços d’anar junts per aconseguir els ajuntaments que no són independentismes”: “És moment de cooperar, anar junts i fer passes endavant”.

Si finalment no hi ha unitat municipal, Artadi ha avisat del desgast que comporta competir en una campanya electoral i el “malestar” que pot provocar. En aquest sentit, insisteix a apostar per un “pluralisme de pensament que ens permet debatre i trobar solucions”: “Una llista unitària amb Forn i Maragall és evident que guanyaria. La resta és prendre riscos. Si Valls o Colau guanyen, serà culpa de l’independentisme”.