Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Aragonès, sobre Vox: “No m’agrada gens però defensaré que es puguin manifestar”

El vicepresident acusa el PP d'haver "afavorit la catalanofòbia" i li demana "una profunda reflexió"

|

- Publicitat -

Hi ha països com Alemanya on és delicte fer proselitisme nazi o crear partits amb les premisses que Adolf Hitler va construir amb el seu ideari nacionalsocialista. És democràtic i necessari protegir les llibertats individuals però cal tenir present que aquestes acaben quan comencen la dels altres. Per això, democràcies socials i de dret consolidades tenen clar que s’ha de combatre les ideologies totalitàries i pròpies del segle passat.

Malgrat això, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reivindicat aquest dijous el dret a manifestació de totes les opcions polítiques, també de Vox, que el passat dissabte va convocar una concentració a Barcelona. “A mi no m’agrada gens, però defensaré que es puguin manifestar i fer els seus actes”. En resposta a una interpel·lació del PPC durant el ple del Parlament, ha emparat també “que qui no hi estigui d’acord pugui protestar” però amb “límits” com les “actuacions violentes”. Aragonès ha acusat els populars d’haver “afavorit la catalanofòbia” i els ha demanat “una profunda reflexió”.

Publicitat

La diputada del PPC Esperanza García havia posat en dubte la necessitat de l’Oficina de Drets Civils i Polítics, que depèn de Vicepresidència, i ha afirmat que el Govern ha “condemnat” els catalans amb el procés independentista, que ha deteriorat la imatge que es té dels catalans a l’Estat espanyol. Aragonès li ha respost que l’independentisme no ha sorgit “d’un despatx amagat” sinó que compta amb “suport electoral” i ha recordat a la diputada que el PP va dur a terme una campanya contra l’Estatut amb una recollida de firmes “contra els catalans”.

Et pot interessar  El PSC lidera la intenció de vot entre els més joves, seguit de Junts, ERC i Vox
Publicitat

Opinió

Minut a Minut