Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Aragonès descarta la via unilateral i ho fia tot a una taula de negociació

El debat sobre la via per assolir la independència dins d’ERC segueix ben calent. Tot i que la militància i la direcció varen arribar a un punt en comú en […]

Joan Solé
Joan Solé 08/09/2018

El debat sobre la via per assolir la independència dins d’ERC segueix ben calent. Tot i que la militància i la direcció varen arribar a un punt en comú en la Conferència Nacional del passat mes de juliol, la primera línia del partit segueix sondejant diferents alternatives a la unilateralitat imposada per les bases del partit.

Si aquesta setmana La República explicava com la direcció està preparant un nou esborrany per complementar, o esmenar, el text aprovat fa tot just dos mesos i que seria aprovat mitjançant un Consell Nacional, avui el vicepresident del Govern i adjunt a la presidència d’ERC ha concretat a El Suplement de Catalunya Ràdio que ara mateix la via unilateral queda descartada: “”Arribarem a la independència a través d’una taula de negociació”.

Aragonès ha concretat que la independència arribarà construint “àmplies majories” i les “condicions” per fer el pas definitiu.