Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Andorra inicia els tràmits per adquirir habitatges de lloguer assequible

|

- Publicitat -

El Govern d’Andorra ha presentat el projecte pel qual volen adquirir o llogar habitatges per arrendar-los a preus assequibles, el termini del qual comença avui i finalitza el 5 de desembre. El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, ha donat a conèixer la iniciativa aquest dilluns, 14 de novembre, la qual ja té diverses persones propietàries interessades. El projecte compta amb un pressupost actual de 19 milions d’euros.

Tal com ha explicat Filloy i recull el Diari d’Andorra, el projecte té com a objectiu crear un parc habitatge de lloguer a preu assequible. Per a fer-ho, el Govern ha iniciat els tràmits per començar a adquirir o arrendar habitatges que, en aquests moments, no tenen un ús concret, com ara hotels que ja no funcionen.

Publicitat

La iniciativa arriba just 10 dies després que el Partit Socialdemòcrata (PS) d’Andorra presentés un total de 12 esmenes al projecte de llei impulsat pel Govern andorrà de mesures de protecció, d’estímul al mercat i de governança en l’àmbit de l’habitatge. Una d’aquestes esmenes era, per exemple, que l’Impost General Indirecte (IGI) reduït en els edificis de lloguer només s’apliqués quan el lloguer fos a un preu assequible.

Et pot interessar  Albiach denuncia els "incompliments" d'Aragonès en la rehabilitació d'habitatges: "No ha posat un sol euro"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut