Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La proposta del PS respecte dels preus del lloguer per “sortir de l’espiral inflacionista” d’Andorra

|

- Publicitat -

El Partit Socialdemòcrata (PS) d’Andorra ha proposat 12 esmenes al projecte de llei impulsat pel Govern andorrà de mesures de protecció, d’estímul al mercat i de governança en l’àmbit de l’habitatge, amb les quals es busca frenar i sortir “de l’espiral inflacionista” que viu el país. Entre les esmenes, destaquen per exemple limitar l’augment del lloguer a un 25% dels salaris, o que el 2023 salari mínim representi el 60% del salari mitjà, que recull El Periòdic.

El PS rebutja la voluntat del Govern andorrà d’equiparar els augments dels lloguers i dels salaris i presenta la seva proposta: que els lloguers pugin, com a màxim, un 25% del que marqui l’índex de revalorització dels salaris. L’agrupació critica que l’executiu d’Andorra ha entrat “en un espiral inflacionista”, el qual només pot frenar-se prenent “mesures valentes per augmentar la capacitat adquisitiva de la població, ja que la situació pot esdevenir insostenible, unes decisions que són rellevants, perquè afecten àmplies capes de la societat”, defensen.

Publicitat

Per altra banda, el PS també ha presentat una esmena perquè s’elimini la “pròrroga obligatòria del contracte de lloguer en cas de reforma”, i una altra perquè l’Impost General Indirecte (IGI) reduït en els edificis de lloguer només s’apliqui quan el lloguer sigui a un preu assequible. Demana, a la vegada, que el salari mínim se situï en un 60% del sou mitjà el 2023, o un increment de les pensions d’acord amb l’IPC per aquelles inferiors al salari mínim.

Et pot interessar  El Govern envia el requeriment a l’Estat per reclamar que el topall del lloguer inclogui l’índex català
Publicitat

Opinió

Minut a Minut