Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Almenys 5 detencions a l’Ajuntament de Cornellà per les contractacions irregulars

La UDEF s’ha emportat emmanillats cinc treballadors de la Regidoria d’Esports

Agències 14/02/2022
Sortida d'un dels detinguts a Cornellà del Llobregat | ACN

La Policia Nacional ha detingut almenys cinc persones a l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat per la peça separada que s’ha obert derivada de la causa del consell esportiu de l’Hospitalet. La UDEF s’ha emportat cinc treballadors emmanillats de l’edifici de la Regidoria d’Esports, que està a 100 metres del consistori. Tots ells anaven encaputxats. Fonts de l’Ajuntament han explicat que entre els cinc arrestats no hi ha cap regidor ni càrrec electe, i que podria ser personal tècnic i administratiu. Els agents s’han emportat també un parell de caixes amb documentació. En paral·lel, a la seu del consell esportiu del Baix Llobregat, un vehicle de la UDEF s’ha emportat diverses caixes amb documents.

La Policia Nacional escorcolla des d’aquest dilluns al matí l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat per contractacions irregulars. Agents de la UDEF han entrat a la Regidora d’Esports, situada en un edifici proper. També han entrat al consell esportiu del Baix Llobregat. El jutjat d’instrucció número 2 de Cornellà ha dictat secret d’actuacions. La causa està oberta pels delictes de prevaricació, malversació de fons públics i frau a l’administració pública.

Aquests escorcolls deriven de la causa del consell esportiu de l’Hospitalet de Llobregat que investiga, entre d’altres, l’alcaldessa del municipi, Núria Marín. Fruit de la seva investigació, el jutjat de l’Hospitalet va obrir una peça separada i es va inhibir en favor del de Cornellà.

Des de l’Ajuntament de Cornellà han explicat que el 2020 se’ls va requerir informació i la van entregar. Des de llavors no han tingut més notícies.

En la documentació que la UDEF ha entregat quan ha entrat a l’Ajuntament no hi apareixia cap indici que vinculés els escorcolls amb el consell esportiu de l’Hospitalet, però des del consistori donen per fet que sí que hi ha d’haver alguna relació.