Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Albiach creu que JxCat “busca excuses” per no reunir-se amb el Gobierno

|

- Publicitat -

La coordinadora nacional dels comuns, Jéssica Albiach, ha exigit aquest dimecres al president de la Generalitat, Quim Torra, i al seu partit JxCat, que deixin de “buscar excuses” i se sentin a la taula de negociació entre governs per dialogar.

“Està utilitzant qualsevol excusa per anar posposant aquesta reunió. Per tant, el que li demanem a JxCat és que deixin de buscar excuses, que no vulguin utilitzar la taula d’una manera electoralista i que, d’una vegada per totes, se senten a negociar”, ha dit en declaracions a Europa Press des de Tarragona, on s’ha desplaçat per donar suport a la jornada de vaga convocada contra la precarietat del sector de la indústria petroquímica.

Publicitat

Albiach ha recordat que la taula de diàleg deu tenir continguts i ha de partir del reconeixement i la bilateralitat, una cosa que ja han assumit les parts implicades, per la qual cosa ha instat a què la primera trobada sigui “com més aviat millor”, atenent que aquest diàleg ha de servir per solucionar el conflicte polític a Catalunya.

La també presidenta dels comuns al Parlament, ha dit que la sensació que tenen és que JxCat “no té pressa” en què aquesta taula es convoqui, un argument que veu apuntalat en les paraules de dimarts a la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, que va advertir dimarts que Torra no es va comprometre amb Sánchez a reunir-se al febrer.

“Primer van posar com a excusa el tema del relator o del mediador, quan en realitat això tenia sentit quan a l’altra banda de la taula hi havia un govern de PP que no volia diàleg, però que ara que estem nosaltres, que la predisposició és total, creiem que només és una excusa per intentar anar posposant la taula de diàleg”, ha criticat.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont llança un ultimàtum a Sánchez: o compleix amb Catalunya o es queda sense pressupostos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut