Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

A presó un subinspector de la Policia de Sabadell que va retirar multes a l’entorn de l’exalcalde Bustos

|

- Publicitat -

El subinspector de la Policia Municipal de Sabadell (Vallès Occidental), Antonio Sánchez, ha estat condemnat a 6 mesos de presó després que la secció segona de l’Audiència de Barcelona l’hagi trobat culpable d’un delicte de tràfic d’influències amb l’entorn de l’ara exalcalde de la ciutat, Manuel Bustos.

Els fets es remunten a l’any 2010, quan Antonio Sánchez va fer ús de la seva posició de poder com a subinspector per a retirar de forma irregular tres multes a persones que pertanyien a l’entorn de Bustos, que aquell moment era l’alcalde de Sabadell. Segons ha sabut l’ACN, Sánchez va donar instruccions als seus subordinats perquè tres vehicles retirats per la grua poguessin ser recuperats pels propietaris sense pagar. Després, va signar informes demanant l’anul·lació dels expedients sancionadors, els quals corresponien als vehicles d’una regidora, al responsable del Programa de Coordinació de Districtes i a una treballadora municipal.

Publicitat

El jutjat l’ha absolt d’un delicte de prevaricació, pel qual l’acusava la fiscalia, però l’ha trobat culpable d’un delicte de tràfic d’influències. A banda dels 6 mesos de presó, li imposa una multa de 200 euros, la inhabilitació durant 2 anys per a qualsevol lloc de feina pública i l’ordena a retornar a l’Ajuntament els 377,40 euros de les multes.

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que representa l’acusació popular al cas Mercuri, ha emès un comunicat criticant aquesta causa i la praxi del policia. “Una vegada més hem de lamentar i denunciar l’actitud de determinats funcionaris”, apunta el col·lectiu, que retreu una actuació “basada en determinats interessos molt allunyats de l’interès general i vulnerant l’obligació de vetllar per l’interès públic”.

Et pot interessar  La justícia madrilenya obre diligències contra Begoña Gómez, la dona de Pedro Sánchez, per tràfic d'influències
Publicitat

Opinió

Minut a Minut