Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

5 punts clau del CEO que donen ales a les aspiracions independentistes

|

- Publicitat -

La caverna unionista s’ha afanyat a titular després de la publicació de l’última onada del Centre d’Estudis d’Opinió avui que l’independentisme decreix a Catalunya.

Certament, és la vegada que el valor dels que volen un Estat independent és més baix des d’abans de l’1-O. Però hi ha moltes altres dades que van a favor de les aspiracions de llibertat de Catalunya i només que l’independentisme tornaria a treure majoria absoluta al Parlament.

Publicitat

Jaume Clotet, director general de Comunicació del Govern, ha desgranat al seu perfil de Twitter 5 punts clau que han passat força desapercebuts i que indiquen que la tendència independentista es manté i que té bones projeccions de futur.

Per una banda, recorda que “el principal problema dels catalans és la relació amb l’Estat, diguin el que diguin els de la Cataluña real”. Mostra el gràfic sobre el sentit de pertinença on ser més català que espanyol obté més del 43%. També es fixa amb la dada que “6 de cada 10 catalans creuen que no tenim un autogovern suficient” i recorda que “només un de cada quatre defensen l’statu quo”. Lligat amb el punt anterior destaca que “6 de cada 10 catalans no estan gaire satisfets amb la democràcia espanyola” i conclou que “el 70% creu que Catalunya té dret a l’autodeterminació”:

Et pot interessar  El PSC lidera la intenció de vot entre els més joves, seguit de Junts, ERC i Vox
Publicitat

Opinió

Minut a Minut