Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

10-N: Borràs: “La justícia espanyola determinarà quan hi haurà eleccions a Catalunya si inhabilita Torra”

|

- Publicitat -

La cap de llista de JxCat al 10-N, Laura Borràs, ha advertit del paper que pot tenir l’Estat a l’hora de decidir quan seran les properes eleccions al Parlament. En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dimarts al matí, l’exconsellera ha remarcat que aquesta decisió podria dependre de Madrid si s’inhabilita el president, Quim Torra, per la causa de la pancarta i els llaços grocs: “És possible que sigui la justícia espanyola qui determini quan hi hagi eleccions, si s’inhabilita Torra judicialment no podrà continuar exercint el càrrec”. Borràs també ha assegurat, en una entrevista posterior a TV3, que es tornaria a reunir amb el rei espanyol, Felip VI, per “incomodar-lo”.

Per Borràs, la possibilitat que l’Estat determini el calendari electoral a Catalunya a partir d’una eventual inhabilitació de Torra mostra “l’anomalia extraordinària” de l’actualitat. Si això passa, la candidata de JxCat ha apuntat que la seva formació “té les cartes que té”, amb l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont “al capdavant”.

Publicitat

Després d’admetre que els “signes de desunió” debiliten l’independentisme, Borràs ha apostat per exercir l’autodeterminació a partir d’un referèndum “com més aviat millor”.

Et pot interessar  Junts presenta una querella contra l'empresa que va investigar la denúncia de Casol per assetjament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut