Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

10 afganesos refugiats ja han entrat al circuit d’acollida català

|

- Publicitat -

Els afganesos arribats a Espanya en les darreres hores ja han començat a entrar al circuit d’acollida del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions. Dels 289 col·laboradors espanyols, ja s’han derivat 230. D’aquests, una desena són a Catalunya. Les comunitats que més afganesos han acollit fins al moment són el País Valencià, Múrcia i Madrid. També han rebut refugiats les comunitats d’Aragó, Castella la Manxa, Castella i Lleó, Navarra i País Basc. S’espera que aquest dimarts es derivin els 59 restants. En les darreres hores també han arribat a Torrejón de Ardoz 145 persones del contingent de col·laboradors europeus i 132 del contingent americà, a més de les 260 refugiats que han aterrat aquest mateix dilluns.

El ministre José Luis Escrivá celebra que els col·laboradors espanyols hagin estat ubicats en places del sistema d’acollida en un termini “breu” de temps. L’objectiu, recorda, és que no estiguessin més de tres dies a la base temporal de Torrejón, i s’està aconseguint que no s’hi estiguin més de dos.

Publicitat

De les 566 persones ateses fins a aquest dilluns, al marge del 260 que acaben d’aterrar, 302 són dones i 264 són homes. Per edats, hi ha 328 adults i 238 menors.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut