Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Tortell Poltrona respon Manuel Valls: “Aquesta gent ha vingut aquí a sodomitzar la nostra cultura”

[Vídeo] El regidor ultra s’ha aixecat i ha marxat durant el pregó del pallasso per les festes de la Mercè

Gerard Sesé 23/09/2020
Jaume Mateu (Tortell Poltrona) durant la lectura del seu pregó per la Mercè 2020. Dimecres 23 de setembre de 2020 (HORITZONTAL)

Tortell Poltrona ha pronunciat aquest dimecres el pregó de les festes de la Mercè menys convencional. Ha estat una lectura-espectacle amb música en directe, on el pallasso ha llegit una carta de Jordi Cuixart, ha rememorat el seu monòleg a l’espectacle inaugural del Festival Grec i ha imaginat una carta a la seva mare per parlar-li sobre el món d’avui. Crític amb la gestió de la pandèmia, i preocupat per la situació del planeta, la cultura i el català, el discurs de Poltrona no ha agradat alguns regidors de l’oposició, que han abandonat el Saló de Cent. El pregó ha donat el tret d’inici a unes festes marcades per la crisi sanitària, tant, que tampoc s’ha celebrat el Toc d’inici posterior per evitar aglomeracions a la Plaça de Sant Jaume.

El pregó, però, era massa per Manuel Valls, el regidor ultra que ha abandonat ostentosament la sala durant l’espectacle del pallasso català.

Tortell Poltrona, un cop finalitzat el pregó, ha contestat l’actitud i el lleig de Valls a BeTeVé amb el seu to característic: “Si s’aixequen i se’n van, vol dir que els inadaptats són ells”. A més, ha definit l’unionisme com “aquests senyors són policies de l’imperi que venen aquí a sodomitzar una cultura i una llengua”. Aquí el clatellot del pallasso a Valls: