Divendres, 2 de desembre de 2022 - Edició 1589
La República

Torra deixa en evidència Colau davant les excuses de l’alcaldessa sobre el CIE

El president inhabilitat li recorda que “és la seva competència” perquè els comuns també governen l’Estat

Gerard Sesé 16/10/2020
Ada Colau i Quim Torra

Quim Torra, el primer president inhabilitat per Espanya en actiu, no ha cessat la seva activitat a Twitter. Avui ha deixat en evidència el discurs dels comuns a Barcelona interpel·lant directament a l’alcaldessa Ada Colau.

Torra ha tirat per terra l’estratègia que massa sovint usa Barcelona en Comú d’exculpar-se amb allò que no li va bé assegurant que el consistori municipal no en té competències. La culpa sempre és de la Generalitat o l’Estat i només els mèrtis són de l’Ajuntament. En aquest cas, el protagonista és el tracte als immigrants i sobre el tancament del CIE.

Colau assegurava que va “advertir” al ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska que no s’havia de reobrir el CIE de Zona Franca: “És injust tancar persones que no han comès cap delicte, i és irresponsable tenir-les retingudes posant en risc la seva salut”.

El president inhabilitat li recorda que els comuns sí que hi tenen responsabilitats: “Amb tots els respectes, benvolguda, però depèn de vosaltres, precisament. Com la llei d’amnistia, com la baixa laboral per als pares que han de confinar-se, com la responsabilitat per la fuga del rei emèrit, com el CIE…” Torra acaba sentenciant: “Sou part del govern d’Espanya, fins que deixeu de ser-ho.”